vrijdag 4 maart 2011

Chantal Janzen @ Nederlandse Babes



Chantal Janzen neemt de centrale presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala 2008 over van Frits Sissing. Dat heeft de AVRO besloten nadat afgelopen woensdag bekend werd dat het AVRO-programma 'Op zoek naar Evita' is genomineerd voor deze felbegeerde publieksprijs.

De AVRO wil iedere vorm van partijdigheid voorkomen en is daarom erg blij dat Chantal Janzen bereid is gevonden om de centrale presentatie van het gala over te nemen.

Tijdens de anderhalf durende liveshow bepaalt de kijker welk van de drie genomineerde programma’s de felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2008 verdient. Afgelopen woensdag werden de genomineerden bekend gemaakt: Gooische Vrouwen (RTL), Mooi! Weer de Leeuw (VARA), en Op zoek naar Evita (AVRO).

Chantal Janzen (Tegelen, 15 februari 1979) is een Nederlandse actrice, musicalster en presentatrice die onder meer optrad in 42nd Street en Saturday Night Fever, beide geproduceerd door Joop van den Ende. Ook presenteert ze sinds 2005 televisieprogramma's.

Chantal Janzen studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze kreeg les in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, acteren, spel en zang, tap en musicalrepertoire. Ze speelde onder andere in de musicals Crazy For You, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?, Saturday Night Fever, 42nd Street, Beauty and the Beast en Tarzan. Verder trad ze als soliste op in Musicals in Ahoy (2002 en 2004).

Chantal Janzen voorbeelden zijn Stanley Burleson, Simone Kleinsma, Paul de Leeuw en Jon van Eerd.

Op televisie speelde Chantal Janzen gastrollen in Baantjer, Intensive Care, De Band, Meiden Van De Wit en Kinderen Geen Bezwaar. Ook presenteerde ze samen met Carlo Boszhard het televisieprogramma Staatsloterij Live en samen met Martijn Krabbé Idols. Janzen was ook op het witte doek te zien. Ze speelde in de films: De Dominee, Feestje, Deuce Bigalow II, Volle Maan, Alles is liefde, Kicks en de telefilm Loverboy. In december 2002 verscheen haar cd-single Achter De Sterren, de titelsong van de speelfilm Science Fiction.

Chantal Janzen kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor Aanstormend Talent voor haar hoofdrol in Saturday Night Fever en de Soetelieve Beurs voor Aanstormend Musical Talent. Ook ontving ze een Musical Award in 2005 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Crazy For You. Ze was genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2006 voor Beauty and the Beast en in 2007 voor haar rol Jane in de musical Tarzan. Stage Holding bood haar de kans om in het seizoen 2008/2009 in Boeing Boeing te spelen naast Jon van Eerd. Op 19 mei 2008 werd bekend gemaakt dat Janzen deze rol niet zal spelen. Ze zal de rol blijven spelen van Jane in de productie Tarzan. De rol die Chantal Janzen in Boeing Boeing zou spelen wordt overgenomen door Lone van Roosendaal (o.a. bekend van de serie Voetbalvrouwen).

Tijdens het Gouden Televizierringgala 2008 schreef Chantal Janzen geschiedenis door het eerste muzikale optreden van Fatima Moreiro de Melo af te doen met: 'Wat kan ze hockeyen, he, die meid...'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten